Информацията е в много суров вид и с много условности. Това

...
Информацията е в много суров вид и с много условности. Това
Коментари Харесай

Началникът на кабинета на Радев: Разпространените записи са с много условности

Информацията е в доста недопечен тип и с доста условности . Това сподели пред началникът на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев, във връзка разпространената  прокуратурата  подробна информация за претекстовете, с които основният прокурор Иван Гешев изиска от Конституционния съд да разтълкува наличието на член 103 от Конституцията – норма, отнасяща се до имунитета на президента и вицепрезидента.

" Аз и президентската институция разбираме за случая от медиите . Президентът е в Разград за празника на града, на въпроси на публицисти ще отговори той, само че за момента публична позиция за протичащото се няма ", сподели началникът на кабинета на Румен Радев. 

" Нямаме ликвидиране, нямаме корупция, нищо не постанова рискови ограничения . Все още сме в областта на догадките, нещата се развиват мълниеносно и ги научаваме по етажите. Видях записите, които изтекоха, по пътя за насам ", сподели още той.  

На въпрос дали е разискал обстановката с оповестените от прокуратурата записи Методиев сподели: " Все още не съм чул президента ".

" Оценката си ще дам като политолог. В момента сме очевидци на разграждане на държавността . Става въпрос за записи с настоящ държавен глава. В самата страна гърми рецесия след рецесия, свързани с вода, въздух, боклуци, клюки за проблеми с една или друга институция. Създават се условия за съвършена стихия в страната или " мътна вода ". Рейтингът на президента е 60% той е задължен да каже истината, страната не обезпечава вода за битови потребности, добави Методиев. -->

" Нямам информация Радев да е търсил среща с Гешев . Не знам за сходно нещо, не е ставало през мен. Диалог би трябвало да има в страната. Ако първите мъже в страната не си приказват не влизаме във война, а в тотална война. Предстоят срещи с политическите партии, както и срещи с първите трима в правосъдната система в околните седмици ", сподели още той. 

" Всяко деяние е битка . Президентът е млад и деятелен, пробва се да е деен, само че пълномощията му са лимитирани. Най-силното оръжие е говоренето. Това е силата на президента - той е представител и изразител на публичното мнение ", добави Методиев. 

На въпрос обадил ли се е на Борисов за рецесията в Перник той сподели: " Би трябвало. Труден е разговорът, мъчно вървят нещата, не е изчистен въпросът за отговорността. Един единствен министър стои в ареста в случай, че виновните са доста повече. Липсват детайлите за съдействие. Президентската институция е отворена за разговор. Президентът е подготвен да съобщи опита от Израел за оправянето с водната рецесия. С наслада бихме дали документи от Израел на държавното управление ", сподели още той. 

На въпрос опасява ли се от импийчмът Методиев отговори: Не, в случай че се започва процедура по импийчмънт на президента, рейтингът му ще стане от 60 на 80% ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР